13 January 2015

Presentation

 Som mitt första inlägg på denna blogg  kan väl en kort presentation av mig själv och mitt konstnärsskap vara på sin plats
.
Bosatt på en gård utanför Hörby i Skåne där jag också har min ateljé.

Mina möten med fåglarna sker oftast i mina hemmamarker d.v.s. Ringsjön med omnejd, Krankesjön, Vombs ängar för att nämna några. Men jag tillbringar gärna många timmar i fält på t.ex. Öland, vid Hornborgasjön, Getterön och i Falsterbo.
 
Ett antal skisser tillsammans med foton,  och nog så viktigt, att ta sig tid att ”känna in” fågeln, atmosfären, ljuset och dess naturliga omgivningar är grunden. Detta sammantaget ligger sedan som en röd tråd för mig i skapandet i ateljén.

På 80-talet gick jag sammanlagt fyra år och studerade akvarellmåleri privat för en lärare och konstnär. Här fick jag lära mig den klassiska engelska akvarelltekniken, som jag idag själv försöker lära mina elever.

                                                                
       På senare tid har jag även börjat arbeta medfärgpennor        som t.ex. Polychromos och Softcolour.

För akvarellmåleriet köper jag oftast papper i helark från Arhes eller Waterford, som jag omsorgsfullt monterar (våtspänner) innan målning påbörjas. Detta främst för att inte behöva jobba på ett papper som bubblar sig och skapar toppar och dalgångar där färgblandningen rinner ner  i från respektive samlas.

När jag gör mina fågelporträtt med färgpennor använder jag ett syrafritt ekologiskt papper från Fabriano.

Jag är medlem och sitter också med i styrelsen för Mittskånes Konstnärsgille som varje år bl.a.  anordnar den stora Konstrundan i Mittskåne under Påskhelgen.

Är någon  intresserad av att närmare följa mitt fortsatta skapande så rekommenderas främst min sida på Facebook: Lars Fredholm Birds and Nature Art. Tryck på ”Gilla”-knappen och du får uppdateringar efter hand.
Tyvärr ligger min hemsida f.n nere till följd av en virusattack. //  Lars Fredholm
No comments:

Post a Comment