21 February 2015

Presentasjon - Øivind Egeland

Da er tiden kommet for mitt første innlegg på denne bloggen. Først av alt må jeg si at jeg er svært ydmyk i dette selskapet, flere av dem som bidrar på disse sidene har vært kunstneriske forbilder for meg i mange år.
Min lidenskap er fugler. I seinere år har jeg prøvd å kombinere denne lidenskapen med tegning og maling. Jeg har ingen kunstnerisk utdannelse, og har stadig planer om å sette av tid og penger til et akvarell-kurs eller to, for å utvide horisonten litt, og lære mer om farger og materialer.
Jeg ser nok på meg selv mer som illustratør enn som kunstner. For meg har selve fuglen alltid vært det viktigste, og det er først de siste årene at jeg har begynt å jobbe litt med miljøet rundt fuglene. Her har jeg en lang vei å gå, og det er en vei jeg ser fram til å utforske.
Jeg ønsker å bruke så mye tid som mulig på feltskisser, og håper å kunne legge ut nye arbeider på disse sidene med jevne mellomrom utover våren. To av bildene i dette innlegget er feltskisser, begge av svartbaker, og begge er fra Mølen ornitologiske stasjon i Vestfold. Måker er blant favorittene mine når jeg sitter ute og tegner, ikke minst fordi de er lett tilgjengelige i kystlandskapet som jeg er så knyttet til. Ærfuglene ble tegnet i felt, men fargelagt innendørs. Gulerla (feldegg) er en av mange jeg fikk anledningen til å studere under en reise til Eilat for et år siden, men den er malt på arbeidsrommet.
2 comments: