12 May 2016

Utställningar i USA-BiA och SAA

Jag har sedan 1995 skickat in bidrag till de stora utställningarna med naturkonst i USA . Del till Birds in Art i Wausau Wisconsin och till Society of animal artists (SAA) årliga utställning. Till SAA måste man först skicka in bidrag för att bli antagen som Associate member, sedan har man möjlighet att skicka in bidrag.
Birds in Art är uppbyggt kring Woodson Art Museum, de har en status som världens främsta utställning med fågelkonst, de har dessutom en fantastisk permanent utställning. Alla de stora amerikanska konstnärerna (som tex Robert Bateman, John Banovich mfl) brukar deltaga i dessa utställningar och man märker att naturkonst har en mycket högre status i USA än i Europa (priserna på denna konst är följaktligen mkt högre i USA än i Europa).
Även om det ibland kostar en del (tex inramning, frakt) när man blir uttagen så tycker jag att det är värt pengarna, en bättre arena än dessa två utställningar finns inte för naturkonst. I år kom jag med i både Birds in Art och i SAA-utställningen. Här visas min "Winter Hunt" som åker till Houston Texa för att där delataga i  56th Annual exhibition of the Society of Animal Artists, på The Houston Museum of Natural Science med start i September (Winter Hunt, akvarell 38*58 cm).

1 comment:

  1. Den där ugglan är helt suverän, väl värd en tripp över Atlanten!

    ReplyDelete